Saturday, 26 September 2009

Dakwah ala Cinta Sempurna

1. Membaca blog SI.com banyak pengaruhi mood aku semalam especially cerita dia terlibat dalam Cinta Sempurna, drama yang dahpun tamat nak dekat sebulan lepas.

2. Aku lebih tertarik untuk membaca komen-komen pembaca dalam blognya. Satu persatu diteliti. Kritikan, sokongan dan jugak penjelasan saifulislam sendiri; semuanya cuba untuk dihadamkan sebaiknya.

3. Sedikit sebanyak aku berpuas hati dengan justifikasinya untuk terlibat dalam drama itu. Tapi kadang-kadang stand aku bertukar2 gak; kadang2 sokong, kadang2 tak.

4. Tak ramai yang ingin mengambil keputusan seperti yang diambil Saifulislam tu. Dan aku berfikir; boleh tahan tak aku ni untuk menerima kritikan mencurah-curah tentang pendekatan dakwah yang diambil seperti dialami saifulislam tu.

5. Dan lagi satu soalan memandangkan pendekatan dakwah aku sekarang ni lebih berfokus kepada orang yang baik2 / alim2 kucing. Perlukah aku membuka memfokus pada dakwah orang ala2 Najib n Shila tu? Kesian jugak kat dorang tuh.

6. Sedikit sebanyak menjadikan kepala ni berfikir2 jap selepas enjoy beraya tahun nih. Kadang-kadang tu, tetiba jer rasa risau. Degup jantung pulak rasa bertambah sikit berbanding normal.

7. S.I.N.E.R.G.I. Entah la, bila teringat perkataan ini jer, rasa tenteram sikit. Tapi masih xfaham; bagaimana n macamana jalannya.

Popular Posts